انجیر یکی از قابلتوجهترین میوهها در جهان است. از زمانهای پیشازتاریخ. انجیر بهعنوان یک غذای پرارزش برای انسان بشمار میرفته است همچنین زمانی ازنظر مزه لذیذی که داشت موردتوجه پادشاهان و امپراتوران بوده ولی در دورهای دیگر غذای اصلی بردگان را تشکیل میداده است. از شیره انجیر الکل، شراب و نوعی رنگ برای پارچه میسازند. از برگهای انجیر برای صیقلی کردن عاج استفادهشده یا اینکه از پوست درخت آن ریسمان درست میکنند. انجیر انواع زیادی دارد ولی خوشمزهترین آنها انجیر ازمیر میباشد که بنام یکی از شهرهای کشور ترکیه نامگذاری شده است. این نوع انجیر در حال حاضر در ایالت کالیفرنیای آمریکا کاشته میشود.
. هنگامیکه به یک انجیر بزرگ گوشت دار نگاه میکنیم در حقیقت تنها یکچیز کیسهمانندی را میبینیم که تقریباً قسمت فوقانی آن مسدود است. در داخل آن گلهای واقعی زیادی وجود دارند که تولید گرده میکنند و آنها را دانه مینامیم. لیکن درواقع آنها دانه یا تخم انجیر نیستند بلکه خود میوه واقعی انجیر محسوب میشوند. در کاشت انجیر ازمیرعمل بسیار جالبی اتفاق میافتد.
عمل لقاح در انجیر ازمیر فقط بهوسیله گرده انجیر کاپری امکانپذیر است. اگرچه انجیر کاپری دارای مقدار زیادی گرده میباشد ولی برای آزادی این گرده و رساندن آن به انجیر ازمیر، فقط با کمک حشره کوچکی شبیه زنبور که معروف به زنبور انجیر است، این کار انجام میشود. زنبور انجیر تا وقتیکه انجیر کاپری برای تخمگذاری آمادگی پیدا کند، در آن زندگی میکند سپس انجیر کاپری را ترک کرده و گرده آن را خود میبرد، زنبور مذکور بر روی انجیر ازمیر مینشیند و گردهای را که خود آورده بر روی گلهای آن پخش میکند.