گیاهان و نباتات دارای دستگاههایی هستند که غذای آنها را میسازند و به آنها «برگ» گفته میشود. مثلاً برگهای درختان میوه، غذائی را میسازند که در تولید میوه کمک میکند؛ بنابراین مثلاً برگ درخت هلو و میوه نوعی درخت افرا که شیرین هستند، باید بتوانند قند تولید کنند که البته آنها با گرفتن موادی از هوا و زمین این کار را انجام میدهند. یکی از این مواد، گاز اکسید کربن است که از هوا گرفته میشود. ماده دیگر آب است که از خاک اخذ میگردد؛ بنابراین برگ از گاز اکسید کربن و آب، قند میسازد.این عمل یعنی ساخت غذا را «فتوسنتز» گویند. به نظر میرسد که انواع زیادی از گیاهان و نباتات در خود مواد قندی ندارند زیرا قند بهزودی به انواع دیگر مواد غذائی تبدیل میشود مانند نشاسته و پروتئین.
دستگاه سازنده مواد غذائی یعنی «برگ» نیاز به ماشین دارد و این ماشین برگ درختان عبارت از موجودات بسیار ریز سبزرنگی هستند که در اطراف هر یاخته برگ قرارگرفته و با آنها (کلروپلاست) گفته میشود. آنها به رنگ سبز هستند زیرا در خود ماده سبزرنگی دارند که کلروفیل خوانده میشود. نیرویی که این ماشین را به حرکت درمیآورد نور آفتاب است.ریشه آب را از خاک میگیرد. آب از ریشه به تنه و سپس به شاخهها رسیده و ازآنجا داخل رگهای برگ میگردد. رگها آب را به یاختهها میبرند که در آنجا کلروپلاستها قرار دارند. این رگها همچنین مواد غذایی ساختهشده توسط برگها را که مصرف نشده، به نقاط ذخیره درخت مانند ریشهها، میوهها و دانهها منتقل میسازند. برگها باید از مواد زائد نیز خلاصی پیدا کنند. هوائی که وارد بر گ میشود دارای اکسید کربن است. هنگامیکه هوا آفتابی است، برگها اکسید کربن را برای ساختن قند بکار میبرند. بقیه هوا با اکسیژن اضافی از منافذ بسیار ریز برگ که بین یاختههای زیرین برگ قرار دارند، به خارج فرستاده میشود.